War-Hammer-Fantasy
Image default
Beauty en verzorging

Parfum weetjes

Wat je misschien nog niet wist over parfum….

Zo veel keuze, zo veel verschillende merken, zo veel verschillende geurtjes en zoveel verschillende namen. Wat is nu wat en welke kun je het beste online kopen bij www.4you2scent.nl

We geven je graag wat meer antwoorden en inzichten in de wereld van de dames en heren geuren.

Algemene informatie over parfums en geuren.

Parfums en geuren zijn een van de moeilijkste producten om te kunnen defieneren en ergens vast te pinnen. De reden hiervoor is eigenlijk omdat het zo’n persoonlijke keuze is, een persoonlijke ervaring, met veel ongrijpbare kwaliteiten.

Ook al zijn de meeste dames en heren geuren duur vaak zijn ze ook zeker hun geld waard. Ze roepen een scala aan gevoelens op en zorgen voor een aangename ervaring voor zowel de drager van het geurtje als ook de mensen die dicht in je buurt komen. Vanwege dat de kosten vaak toch aan de hoge kant liggen willen we je graag helpen bij je keuze van je parfum maar ook hoe je je luchtje het beste kan dragen en hoe je er het langste plezier van hebt door de  juiste manier van opbergen.

Veel gestelde vragen over parfums en geuren.


Wat is het verschil tussen eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne enz. Eigenlijk is het antwoord hierop erg simpel, het grootste verschil zit hem in de concentratie van geurdelen, in eau de cologne zit de minste concentratie van geurdelen, dan komt eau de toilette gevold door eau de parfum. Tot slot is de meest geconcentreerde geur de Parfum.

Wat is een neus? een neus is een persoon welke geuren creëert. Vroeger werd het beroep parfum-maker vaak overgedragen van vader op zoon maar ook in deze branche zijn de tijden veranderd en zijn er verschillende opleidingen gewijd aan de wetenschap van het parfum maken. Op dit moment hebben alleen de drie grootste parfumhuizen in Frankrijk (Chanel, Guerlain en Jean Patou) een eigen parfum menger in huis.

Is het waar dat geurtjes veranderen van geur bij verschillende mensen? Ja, ieder van ons heeft zijn eigen unieke chemie van het lichaam gevormd door onze genen, huidstype, haarkleur en zelfs de aard van zijn of haar levensstijl. Ook de omgeving waar wij wonen heeft zijn invloed. Het is dus belangrijk om geen parfum te kopen omdat je dit geurtje bij iemand anders zo lekker vond ruiken. Probeer het dus altijd eerst uit op je eigen huid en hoe het zal reageren met jouw lichaams chemie. 

Wanneer iemand ouder wordt verminderd dan het waarnemen van de geur? Ja, naarmate we ouder worden neemt onze reuk af. Het gevolg daarvan is vaak dat oudere mensen te veel parfum gaan dragen. 

Hoelang blijft een geurtje ruikbaar bij mij? Geurtjes worden zo ontworpen dat ze zo rond de 4 uur meegaan. Sommige mensen zullen zeggen dat ze het geurtje de hele dag blijven ruiken maar het luchtje ruikt dan niet meer zoals het zou moeten ruiken. Het beste is om het geurtje 1 of 2 keer per dag opnieuw op te doen.

Breng ik het geurtje aan op mijn hele lichaam? Wanneer je een geurtje alleen maar aanbrengt in je nek en of achter je oren dan dan vervliegt het geurtje snel doordat het geurtje naar boven stijgt. Het is belangrijk om je geurtje op je hele lichaam aan te brengen, op deze manier heb je het langste plezier van je favoriete luchtje.

Hoe heeft je huidtype invloed op je parfum? Een vettige huid houdt een geurtje veel langer vast dan een droge huid. Mensen met een droge huid moeten dus vaker het luchtje opbrengen.

Is het belangrijk om je geurtje te aan te passen aan het seizoen? Ja, warmte verhoogt namelijk de intensiteit van het geurtje. Er zijn bepaalde geurstoffen welke meer geschikt zijn voor in de zomer en andere sterkere geuren die beter zijn voor gebruik in de winter. Een goede leidraad is om lichte geuren in de zomer te dragen en in de winter zwaarder, sterkere geuren. Citrus geuren zijn perfect voor de zomer terwijl Orientaalse beter zijn in de winter. 

Hoe heeft de kleur van je haar invloed?

  • Blondines met een lichte huid zullen het meeste plezier hebben van langdurige parfums met Multi Florals. Hun huid is vaak droog en een subtiel geurtje zal snel verdampen.
  • Brunettes hebben vaak een midden tot donkere huid welke natuurlijke oliën bevat waardoor geuren langer blijven hangen. Dramatische Orientals zijn vaak favoriet.
  • Roodharigen hebben een tere huid welke onverenigbaar is met geurtjes die hoofdzakelijk bestaan uit groene noten.

Hoelang kan ik mijn parfum opslaan? Geurtjes gaan niet voor altijd mee. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen waardoor je het langste plezier hebt van je geurtje.

  • Bewaar de fles op een droge, donkere plaats.
  • Warmte kan het geurtje vernietigen dus zorg ervoor dat ze niet worden blootgesteld aan hogere temperaturen.
  • Eau de cologne en eau de toilette (geen parfum) kunnen worden bewaard in de koelkast om ervoor te zorgen dat het luchtje zijn frisheid blijft behouden.
  • Geurtjes gaan zo ongeveer drie jaar mee vanaf de dag dat het geurtje is geproduceerd, niet vanaf het moment dat je het hebt gekocht.
  • Wanneer je een geurtje koopt bij 4you2scent.nl ben je ervan verzekerd dat je een parfum aanschaft van goede kwaliteit en je geen flesje ontvangt welke al 3 jaar oud is.

 

Voor meer info : klikt u hier