War-Hammer-Fantasy
Image default
Dienstverlening

Voorbeeld betalingsherinnering

Voorbeeld betalingsherinnering nodig?

De voorbeeld betalingsherinnering van Bill is een heel goed  voorbeeldbrief. De tekst pas u heel eenvoudig aan naar uw eigen situatie. U kunt de voorbeeldbrief downloaden via onze website. Uw in- en uitgaven bijhouden is zeer belangrijk. Een goede boekhouding is van levensbelang voor uw bedrijf. Het liefst dagelijks. Zo heeft u een goed overzicht welke nota’s nog openstaan. Uw debiteuren die te laat zijn met voldoen. Zult u een laatste aanmaning moeten sturen. Vergeet niet dat iedereen wel eens wat vergeet. Soms is er iets met de facturen misgegaan. Een laatste aanmaning herinnert uw schuldenaar dan aan de openstaande post.

De wettelijke bepalingen

De laatste laatste herinnering moet bij consumenten aan voorwaarden  voldoen. Met twee verplichtingen  dient rekening gehouden te worden. Zo moet de betalingstermijn minimaal 14 dagen bedragen. En de eventueel bijkomende hoge kosten moeten exact vermeld worden. Als u onze voorbeeld betalingsherinnering gebruikt zit u altijd goed. De voorbeeldbrief kan ook gebruikt worden door verenigingen mbt contributies. Wettelijk is het verplicht om een aanmaning naar een consument te sturen. Bij zakelijke debiteuren hoeft u nergens rekening mee te houden. Bij het overschrijven van de uiterste betaaldatum is men direct kosten verschuldigd.

Een incassobureau inzetten

De voorbeeld betalingsherinnering kun je helemaal aanpassen. Een ZZP-er kan niet teveel onbetaalde nota’s tegelijk hebben. Bij teveel openstaande facturen komt hij daardoor in de problemen. Wettelijk is er geregeld dat je rente in rekening mag brengen. Dat kan al bij de eerste ingebrekestelling. Betaalt men nou na de laatste herinnering nog niet. Dan kan er een incassobureau ingeschakeld worden. Heeft nog geen betalingsherinnering verstuurd? Ook dan kunt u een incassobureau inschakelen. Ons kantoor zal dan de laatste ingebrekestelling versturen als dat nodig is.

Voor meer info : klikt u hier