War-Hammer-Fantasy
Image default
Media

Amnesty Zevenaar zet zich in voor gewetensgevangen

De Amnestygroep in Zevenaar bestaat al sinds april 1972 en is onderdeel van Amnesty International. Dat is een organisatie die zich wereldwijd inzet en onafhankelijk is van elke ideologie, regering, politieke partij, godsdienstige gezindheid en van elk economisch belang. De activiteiten die door Amnesty worden verrichten zijn alleen gericht op gevangenen. Er wordt hard gestreden voor de vrijlating van mensen die worden vast gehouden wegens hun politieke, godsdienstige of andere overtuiging, of hun etnische afkomst. Een voorwaarde is wel dat deze mensen voor wie gestreden wordt geen geweld hebben gepleegd en niet gepropageerd hebben.

Overal ter wereld oorlog (engels: War) en gewetensgevangenen

Overal ter wereld zitten mensen vast omwille van hun geweten. De ene gevangene zit vast vanwege een politieke voorkeur, de andere vanwege zijn godsdienst. Amnesty strijd dan voor een eerlijk proces dat binnen een acceptabele termijn zal worden ingezet. Het kan immers zijn dat er mensen zonder aanklacht of een eerlijk proces worden gevangen genomen. Er zitten veel mensen in de gevangenis die nooit een eerlijk proces hebben gehad. Daarnaast is Amnesty ook tegen de doodstraf en vormen van marteling. Hierbij worden geen uitzonderingen gemaakt.

Steeds meer mensen steunen Amnesty

Steeds meer mensen sluiten zich aan bij Amnesty en steunen dit goede doel. Ook in Nederland is er dus in 1972 een groep gestart die het werk van Amnesty in Nederland mogelijk maakte. Wat doet deze groep zoal? Allereerst zetten ze zich in voor de vrijlating van gevangenen die vast zitten zonder een eerlijk proces. Daarnaast worden er veel voorlichtingen gegeven over het werk van Amnesty. Dit wordt niet alleen in Zevenaar gedaan, in de gehele omgeving wordt aan mensen bekend gemaakt hoe Amnesty werkt. Toen de groep in Nederland startte werden er een drietal gewetensgevangenen geadopteerd. Amnesty Zevenaar zette zich in om deze mensen vrij te krijgen.

Voor meer info : klikt u hier