War-Hammer-Fantasy
Image default
Aanbiedingen

De grondbeginselen van oprijplaten

Heb je ooit een oprijplaat gezien bij de ingang van veel bedrijven? Deze metalen platen komen steeds vaker voor, vooral in de nasleep van de pandemie. Maar wat is precies een oprijplaat en waarom hebben we ze nodig? Laten we eens kijken naar de basis van oprijplaten en hoe ze werken. 

Wat is een hellingplaat? 

Een oprijplaat is een metalen plaat die bevestigd wordt aan het frame van de in- of uitgangsdeur van een bedrijf. Hij kan van elk metaal gemaakt zijn, maar meestal is hij van aluminium of staal. Hij kan vlak zijn of opstaande randen hebben, afhankelijk van de grootte en het type oprijplaat dat nodig is. Deze platen zijn over het algemeen 3-4 inch breed en 1-2 inch dik. Ze zijn ontworpen om extra steun te bieden aan degenen die met rolstoelen of rollators een gebouw binnengaan of verlaten. 

Waarom zijn nodig? 

Oprijplaten helpen om ingangen toegankelijker te maken voor mensen met mobiliteitsproblemen, zodat ze gemakkelijker gebouwen kunnen binnengaan en verlaten. Veel bedrijven installeren deze platen als onderdeel van hun toegankelijkheidsinitiatieven.  

Hoe installeer je oprijplaten? 

Het installeren van oprijplaten is vrij eenvoudig; alles wat je nodig hebt is wat basisgereedschap zoals een elektrische boor, schroevendraaier, schroeven, ankers, en een lijmkit. Eerst wil je ervoor zorgen dat je de juiste maat plaat hebt voor het frame van je deuropening. Daarna kun je hem bevestigen met schroeven of ankers, afhankelijk van je voorkeur. Je kunt eventueel ook lijm of kit toevoegen rond de randen voor extra stabiliteit. Eenmaal correct geïnstalleerd zal je nieuwe oprijplaat extra steun en stabiliteit bieden bij het binnenkomen of verlaten van je bedrijf. 

Ontdek de mogelijkheden 

Oprijplaten zijn essentieel voor een veiligere toegang voor mensen met mobiliteitsproblemen. Met slechts wat basisgereedschap en kennis over hoe je deze platen correct kunt installeren, kun je ervoor zorgen dat de ingangen van je bedrijf zowel toegankelijk als veilig zijn voor iedereen die er binnenkomt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Aanhangwagendirect en ontdek het assortiment.

https://www.aanhangwagendirect.nl/