War-Hammer-Fantasy
Image default
Aanbiedingen

Hoe te beslissen over de beroepskeuze?

werk zoeken

Vroeg of laat moet iedereen een beroep kiezen of veranderen. In de jeugd is het gemakkelijk om een ​​fout te maken bij een keuze, en een gemaakte fout kan moeilijk te corrigeren zijn. Ongeliefd werk voldoet uiteindelijk niet alleen moreel, maar ook materieel. Hoe kies je voor jezelf een bedrijf dat zowel naar je zin als over de schouder ligt?
Na een globale beslissing te hebben genomen over de richting van hun toekomstige activiteiten, is het noodzakelijk om te onderzoeken welke beroepen het meest gevraagd zijn op de markt en waar ze het meest effectief kunnen worden opgeleid. Dan hangt alles af van je vermogen om je aan te passen aan constant veranderende omstandigheden, om de bestaande kennis en vaardigheden optimaal te gebruiken en aan te vullen met nieuwe.
Principes voor het kiezen van een specialiteit
De beroepskeuze is grotendeels een filosofische vraag. Allereerst is het de moeite waard om te beslissen welke plaats in uw leven u momenteel aan professionele activiteiten toewijst en hoe deze situatie in de loop van de jaren kan veranderen. In moderne omstandigheden is er niet alleen een enorme keuze aan specialismen, maar ook veel opties om naar verwante studierichtingen te vertrekken zonder het werk te onderbreken en extra inkomen te krijgen.
Vroeger kozen mensen hun universiteit en beroep voor eens en voor altijd. Nu, in de context van werk, hebben we het steeds meer over de volledige openbaring van intellectueel, creatief en persoonlijk potentieel. Het raamwerk is zo uitgebreid dat het heel gemakkelijk is om in de war te raken – vooral voor jonge mensen die nog niet hebben bedacht waar ze het meest toe aangetrokken zijn. Het is goed als er de mogelijkheid is om verschillende opties uit te proberen, deze van dichterbij te bekijken en goed advies te krijgen. Als dit niet mogelijk is, moet het zich nog laten leiden door de algemene principes van keuze.
De basis van het kiezen van een beroep
De basis voor het kiezen van een beroep wordt gelegd op school, wanneer de lessen de bekwaamheid van sommige vakken openbaren, en tijdens de communicatie met ouders, leerkrachten en leeftijdsgenoten – persoonlijke kwaliteiten. Nu al kan men grofweg beslissen op welke van de belangrijkste terreinen van menselijke activiteit het zinvol is om zijn kracht aan te wenden. Tegelijkertijd is het echter belangrijk om te begrijpen dat het vermogen tot wiskunde kan worden toegepast in de financiële en economische sfeer, en in de techniek, en op het gebied van fundamenteel onderzoek, en het vermogen om te musiceren kan een persoon niet alleen leiden op het podium, maar ook op pedagogiek en in de muziekwereld.
Het is het overwegen waard! Met de enorme mogelijkheden van het moderne onderwijssysteem, moet je de mogelijkheid om het werk van je ouders voort te zetten niet buiten beschouwing laten. Als je moeder bijvoorbeeld lerares is en je hebt besloten in haar voetsporen te treden om naar een pedagogisch instituut te gaan, zal het nauwelijks mogelijk zijn om te zeggen dat je je geen enkele realiteit van dit beroep had voorgesteld. Het voortzetten van de familietraditie zal u een serieus professioneel voordeel opleveren, als u maar de bekwaamheid hebt voor het gekozen beroep.

Nu er veel mogelijkheden zijn voor afstandsonderwijs, is de rol van aardrijkskunde bij het kiezen van een beroep sterk afgenomen, maar het is nog steeds belangrijk. Sommige specialiteiten kunnen alleen worden geleerd door naar een andere stad te verhuizen. Dit brengt altijd serieuze financiële uitgaven met zich mee die de meeste jongeren niet kunnen betalen.
Ouders zijn meestal bereid om onderwijs alleen aan bepaalde universiteiten te financieren, in de overtuiging dat ze het beste weten wat de voorkeur heeft voor hun kind. Ze kunnen worden begrepen: een kind voor vier tot zes jaar naar Moskou sturen om te studeren kan het ouderlijk budget honderdduizenden roebel kosten voor de hele studieperiode, en dat soort geld willen ze niet uitgeven aan de grillen van kinderen. Een dergelijke formulering van de vraag is echter beladen met fouten, familie- en persoonlijke drama’s. Dit kan worden voorkomen als de jongere erin slaagt zijn beroepskeuze correct te beredeneren, een goedkope manier van opleiden te vinden en het rendement van zijn studie te voorspellen. Dezelfde principes zullen helpen als u het werkterrein wilt veranderen en overweegt aanvullende opleiding te volgen.
Door op afstand te studeren, kun je je ouders verzoenen met hun keuze – ze hoeven immers geen grote financiële lasten te dragen, terwijl je in je eigen onderhoud kunt voorzien door studie en werk te combineren.
De meest gevraagde beroepen
Onder marktomstandigheden is het belangrijk om te navigeren naar welke beroepen het meest gevraagd is en in welk gerelateerd gebied het mogelijk zal zijn om te vertrekken als de marktvereisten veranderen. Allereerst moet je natuurlijk een hogere opleiding hebben gevolgd. Het middelbaar beroepsonderwijs kan een goede hulp zijn, maar nu geeft alleen een hogere opleiding, en soms twee hogere opleidingen, echt vertrouwen. Dat blijkt uit de cijfers: het jaarinkomen van een specialist met een hogere opleiding stijgt bijna anderhalf keer. Gedurende zijn hele loopbaan kan hij gemiddeld 76% meer verdienen. Deze kansen mogen niet worden genegeerd.
Op een opmerking! In 2015 publiceerde het ministerie van Arbeid van de Russische Federatie gegevens dat elke tweede werkloze universitair afgestudeerde een economische of juridische opleiding heeft genoten. Het aantal plaatsen op budgettaire universiteiten voor deze specialiteiten zal naar verwachting worden verminderd. Betekent dit dat het land geen advocaten en economen meer nodig heeft? Nee, het vinden van een verstandige advocaat of econoom voor een min of meer fatsoenlijke onderneming is nog steeds een probleem – niet alleen voor topposities, maar ook voor privépersonen. We hebben het over de nutteloosheid van zinloze diploma’s die alleen zijn behaald omwille van de mode, zonder de wens om in een beroep te werken en zonder een elementaire interesse erin.
Door de snelle automatisering van alle werkterreinen en de opkomst van privézaken in ons land, zocht in de jaren 90 iedereen een technische of financiële opleiding. Nu computerbezit de norm is geworden en financiële schema’s onder de knie zijn, zijn er meer mogelijkheden om bedrijven met een breed scala aan profielen te organiseren. De menselijke factor treedt in werking: wie gaat er werken in deze bedrijven, welke morele en spirituele waarden zijn nodig om een ​​bedrijf succesvol te laten zijn? Geesteswetenschappen begonnen op de voorgrond te treden: geschiedenis, sociologie, pedagogiek, politicologie, psychologie. Een informatie- en industriële samenleving moet humanitair worden, een mens aanspreken, hem alle mogelijkheden bieden voor een harmonieuze ontwikkeling, ondersteund door beschikbare moderne technologieën.
Beroepsprogramma’s en tests
Op internet vindt u honderden gespecialiseerde online carrièrekeuzetests. Ze spreken elkaar vaak tegen, waardoor de gebruiker met verlies achterblijft. Professionele tests worden aangeboden aan werkzoekenden en sommige wervingsbureaus. Ze moeten worden gezien als een van de argumenten voor de keuze, maar niet als een leidraad voor actie, vooral omdat hun relevantie snel afneemt – het leven om ons heen verandert, de specifieke kenmerken van beroepen veranderen en wijzelf veranderen. Voor professioneel succes is niet alleen de juiste keuze van het werkterrein belangrijk, maar ook de kwaliteit van je opleiding met de daaropvolgende mogelijkheid om de opgedane kennis toe te passen.

https://vacatures.today/cat/Accounting13.html

https://www.vindazo.be