War-Hammer-Fantasy
Image default
Financieel

Zelf kasboek maken en bijhouden

Een kasboek maken en bijhouden is niet zo moeilijk als mensen vaak denken. Je kunt het zelf heel makkelijk thuis maken en bijhouden. De eerste stap is bij je zelf nagaan of je een digitale persoon bent of niet. Als een digitale persoon kun je kasboek maken en bijhouden op de computer doen anders doe je het op de ouderwetse manier.

Je kunt in een schrift zelf een kasboek maken en bijhouden. Dit doe je door een debet en credit kolom te maken. Zo hou je bij wat er binnen komt en wat er weer uit gaat. Je moet natuurlijk wel alles zelf gaan opschrijven en is echt bedoeld voor mensen die er van houden.

De meeste mensen kiezen voor de digitale versie van kasboek maken en bijhouden. Je hoeft zelf dan namelijk niet veel werk te doen. Op je computer kun je gewoon in Excel makkelijk een kasboek maken en bijhouden. Excel heeft hiervoor al de functies dat er nodig zijn. Zo kun je de kolommen makkelijk opdelen. Optellen en aftrekken van bedragen kun je ook automatisch laten doen.

Je kunt kasboek maken en bijhouden nog makkelijker maken door voor een online versie te kiezen. Bij de online versie is alles al gemaakt en hoef je enkel zelf de gegevens in te vullen.

nibud.nl

cashflow.nl

silvasoft.nl

Voor meer info : klikt u hier