War-Hammer-Fantasy
Image default
Vakantie

Campervakantie Andalusië

Zorg dat je je camperroute en camperavontuur altijd goed voorbereid. Wil je graag naar steden, van cultuur genieten en dit afwisselen met de kust en het strand? Wij hebben genoeg ideeën en tips voor je. Bij de grote steden wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van campings. Hier vind je over het algemeen ook goede verbinden met het openbaar vervoer naar het centrum van de steden. Zorg altijd dat je camper is uitgerust met een goede navigatie en een goede achteruitrijcamera set. Zo’n achteruitrijcamera set kopen kun je tegenwoordig bij veel camping winkels en online aanschaffen.

 

Granada en Alhambra

 

Alhambra is het bekendste monument van Spanje, wij raden je ook zeker aan deze te bezoeken. De entree kaarten kun je van tevoren al vanaf thuis regelen. Daarnaast kent de historische binnenstad van Granada een bruisend nachtleven. Ook kun je uitwijken naar Albaicin, een oude Arabische wijk met kronkelige straatjes en oude huizen uit de 14e eeuw.

 

Córdoba

 

Wanneer je in Cordoba moet je echt de Mezquita bezoeken. Dit is een indrukwekkende moskee van 23.000 m2. Dit is de op twee na grootste ter wereld. Ook heb je het Alcazar de los Reyes Catolicos. Dit is de Burcht van de Katholieke Koningen. Het is een 15e-eeuws slot met prachtige tuinen.

 

Sevilla

 

Sevilla kent het grootste historische centrum van Europa. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vind je hier: de kathedraal van Sevilla met de toren van Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. In de buurt van Sevilla heb je ook het unieke en bijzondere gebied van het Nationaal park Donana. Dit is ook zeker aan te raden.

 

Cádiz

 

Cádiz is een van de Andalusische havensteden die niet aan de Middellandse Zee liggen. Bezienswaardigheden hier zijn: de haven, de verdedigingswerken, de nieuwe kathedraal, het archeologisch en beeldend museum, het Gran Teatro Manuel de Falla en het Romeins Theater.

 

Ronda

 

Dit is een historisch stadje met veel monumentale architectuur. Ronda ligt ongeveer 750 meter boven zeeniveau en kent veel gezellige pleintjes en terrasjes. De stad kent een splitsing door een diepe kloof die bekend staat als de Tajo de Ronda. Hier lopen drie beroemde bruggen overheen: de Puente San Miguel, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo.

Voor meer info : klikt u hier