War-Hammer-Fantasy
Image default
Aanbiedingen

Hoe moet je op karpers vissen?

Karper is een vis uit die van kleine vis tot bodemgroente eet. Dat wil zeggen, het voedt zich met allerlei soorten voedsel, levend of dood, zoals wormen, algen, wormen, zaden, water- en landinsecten, fruit, granen, vissen, kikkervisjes en een groot aantal organische stoffen. Ze zijn behoorlijk groot, bereiken een maximum van 37 kg en zijn 120 cm lang. Daarnaast eten de karpers zo wat elk voedsel dat ze kunnen vinden.

Karpers zijn te vinden in gebieden met kalm water, bij voorkeur warm, waar ze zich prettiger voelen.

In het voorjaar, wanneer de reservoirs watervoorraden verzamelen en de gebieden die vroeger graslanden waren, onder water zetten, is het een goed moment om grote karpers en barbeel te zoeken en te vangen.

Op dit moment, aan het einde van de lente, paaien de vrouwtjes op plaatsen met weinig diepte en met veel vegetatie. Met de hitte van het water komen ze naar de oppervlakte en naderen de kusten om allerlei algen en zaden te proeven, maar ook insecten. Het is het ideale moment om erop te vissen.

Op rustige dagen, maar met een beetje wind, zal er een moment komen dat ze boven zullen eten en elke imitatie of lokaas die we hen aanbieden, zullen ze opeten, omdat de karper niet selectief is als het om eten gaat.

Hij zal alles meenemen om te zien of het eetbaar is, meer beheerst door kleuren dan door vormen. We raden een hengel van composiet, vezelplaat of glasvezel aan. Grafiethengels hebben de neiging te breken onder druk van een grotere vis, dus tenzij je op kleine karpers vist, raden we ze af. Gebruik een sterke monofilament of gevlochten lijn en een transducer om de vis te lokaliseren.

Koop haken met weerhaken om de vis aan de lijn te houden, zorg ervoor dat ze legaal zijn waar je gaat vissen, aangezien ze in sommige gebieden beperkt zijn.

Kies de haken die niet erg groot zijn, ze knabbelen aan het aas voordat ze het vangen en als het groot is, zal het te duidelijk zijn en zullen ze er niet in bijten.

Karper is dol op ingeblikte suikermaïs. Dit is wellicht het beste aas als je op deze vissen gaat vissen. Andere soorten aas zijn onder meer hennep, tijgernoten, kikkererwten en wormen.

 

Vissers die aas gebruiken, behalen altijd geweldige resultaten omdat ze de karpers eerst aantrekken met allerlei soorten voer, zoals maïs, bonen of wormen.