War-Hammer-Fantasy
Image default
Entertainment

De ultieme game ervaring met de nieuwe PlayStation 5

PlayStation heeft een primeur in de wereld van console-gaming. Ze hebben namelijk twee verschillende versies. Bij aanschaf van je nieuwe console kun je kiezen tussen de PlayStation 5 met een cd-lezer en een nieuwe PlayStation zonder een CD lezer. Kies je voor het laatste? Dan kun je al je games kopen in de PlayStation Store, de online winkel van de PlayStation, om ze vervolgens op je console te installeren. Ga je voor de PlayStation met een cd-lezer? Dan kun jij gewoon op de oude en vertrouwde manier je games spelen door middel van de CD in je PlayStation te doen. Daarbij heb je het voordeel dat je ook games kan kopen in de PlayStation Store.

Levensecht gamen

Het gamen is op de PlayStation 5 realistischer dan ooit. Door de zogeheten gesimuleerde lichtstralen zijn de schaduwen en reflecties nauwelijks van echt te onderscheiden. Verder kan je de PlayStation aansluiten op een 4K televisie en de PlayStation is zelfs compatibel op schermen met een 8K resolutie door de HDMI 2.1 aansluiting die te gebruiken is. Ervaar de games nu ook vloeiender dan ooit met een maximumsnelheid van een FPS van 120.

PlayStation 4 en PlayStation 5 zijn twee handen op één buik

In de voorgaande overgangen tussen generaties van PlayStations kwam het voor dat je spellen twee keer moest kopen omdat je een nieuwe PlayStation had gekocht. Sony is vriendelijker geworden voor zijn klanten want de casus die hierboven geschreven staat is verleden tijd. Want op de PlayStation 5 kun jij lekker je spellen van de PlayStation 4 blijven spelen. Maar dan nog beter.