War-Hammer-Fantasy
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je zoeken in een keukenmachine?

Wat moet je zoeken in een keukenmachine?

Met een keukenmachine kunt u ingrediënten snel en efficiënt raspen, hakken, mixen, malen en pureren, waardoor u veel voorbereidingstijd bespaart. Keukenmachines kunnen ook worden gebruikt voor het fijnhakken van kruiden, het pureren van babyvoeding, het maken van dipsausjes zoals hummus in één stap en het emulgeren van dressings.

Grootte

Als het op keukenmachines aankomt, is de grootte echt belangrijk. Een erg grote keukenmachine zal niet goed werken bij het hakken van kleine hoeveelheden, en het herhaaldelijk legen van een kleine keukenmachine kan vervelend worden. Sommige keukenmachines lossen dit probleem op door schalen van verschillende grootte te gebruiken.

Schijf opties

Het is geweldig om opties te hebben voor verschillende hak- en snijformaten, maar als een keukenmachine een groot aantal schijven heeft, moet u een plek vinden om ze op te bergen. Sommige keukenmachines hebben omkeerbare messen met verschillende afmetingen of functies, terwijl andere schijven hebben met instelbare snijafmetingen. Hebt u meerdere schijven nodig?

Speciale functies

Hoe gaat u uw keukenmachine gebruiken? Wilt u speciale opties of voldoet een basismodel aan uw behoeften? Hoewel vrijwel elke keukenmachine een snijblad heeft en met een schijf kan snijden of raspen, kunnen sommige modellen extra functies hebben, zoals een bijbehorende recepten-app of verschillende kleuropties.

Kan een blender als keukenmachine worden gebruikt?

Blenders en keukenmachines hebben vergelijkbare functies, maar ze zijn meestal niet uitwisselbaar. Als vuistregel geldt dat een blender moet worden gebruikt als het eindproduct iets is dat je kunt drinken, besprenkelen of onderdompelen – meestal zachte of vloeibare ingrediënten. Dit geldt voor soep, smoothies, notenmelk, appelmoes en daiquiris. Bij blenders is het het beste om minstens één vloeibaar ingrediënt te gebruiken, omdat alleen droge ingrediënten vast kunnen komen te zitten in de messen zonder hulp van sap, melk, water, enz. om alles in de draaiende draaikolk te trekken.

Kun je smoothies maken in een keukenmachine?

De meeste keukenmachines zijn in staat om smoothies te maken, maar het proces is een beetje anders dan wanneer je een blender zou gebruiken. Als je dit wilt doen, voeg dan niet alle ingrediënten tegelijk toe, omdat ze dan waarschijnlijk niet gelijkmatig mengen en zelfs uit het tuitje kunnen spatten. Voeg eerst je groenten toe (als het recept dat vraagt), gevolgd door bevroren fruit. Zo blijft uw drankje ijskoud zonder toevoeging van ijs. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe, doe het deksel op het apparaat en mix. Het kan nodig zijn om over de bodem te schrapen om verder te mengen, en ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk gemengd wordt. Als u klaar bent, verwijdert u het mes van de processor en schenkt u het in. Pas wel op voor knoeien, want je processor heeft waarschijnlijk geen schenktuit.

Kun je koffiebonen malen in een keukenmachine?

Een speciale koffiemolen met een conische braam is de beste manier om koffiebonen te malen, maar je kunt de klus ook klaren met een keukenmachine, die in wezen een grotere versie van een messenmolen is. Doe er een paar schepjes in en pulseer, waarbij je de processor af en toe kantelt om ervoor te zorgen dat alle bonen in het mes gaan. Herhaal dit totdat je de gewenste hoeveelheid gemalen bonen hebt.

Wat kun je niet maken in een keukenmachine?

Keukenmachines zijn meestal niet gemaakt om heet voedsel te verwerken, hoewel er enkele uitzonderingen zijn. Als de keukenmachine van glas of hittebestendig plastic is gemaakt, kan hij tot op zekere hoogte ingrediënten verwerken. Aangezien dit niet altijd het geval is, moet u dit bij de fabrikant navragen. In het algemeen geldt dat als u soep maakt, u de ingrediënten moet laten afkoelen voordat u ze mengt. Andere dingen die u beter niet in een keukenmachine kunt stoppen zijn: grote hoeveelheden vloeistof, taai vlees, botten, gelatine, fruitschillen en ijs.

Bron: debestekeukenmachine.nl/beste-keukenmachine