War-Hammer-Fantasy
Image default
Alarmsysteem

Warhammer en lockpicking

Zoals sommige van jullie misschien al weten heb ik naast warhammer ook een andere hobby. Dit is voor vele een nogal aparte hobby maar ik wil jullie vragen voor een moment van begrip zodat ik het kan uitleggen wat mij drijft om deze hobby te beoefenen zonder dat jullie al verblind raken door voor oordelen.

Ik heb het over lockpicking. Jammer genoeg is bij vele de eerste associatie gelijk al iets crimineels maar dit is heel raar omdat criminelen nooit gebruik maken van lockpicks. Dit gebeurt alleen in films en zoals de meeste mensen wel weten kun je niet alles geloven van wat je op tv ziet. 

 

Moeilijker dan je denkt!

Lockpicking is namelijk een stuk lastiger dan dat je zou denken. Ik zal het gehele proces even uitleggen zodat je een idee krijgt van hoe moeilijk het wel niet is om een slot te kraken met behulp van lockpicking tools.

Wat je probeert te bereiken is je probeert een 5tal van pinnetjes die niet groter zijn dan elke milimeters te verschuiven naar een zeer exacte locatie. Dit alleen al zou al een uitdaging kunnen zijn. Laat staan dat de locatie waar je het naar moet verschuiven totaal onbekend is en dit ook nogeens blindelings gedaan moet worden via het sleutel gat!

 

Onmogelijke missie…

Elk slot dat je probeert te openen met lockpicking wordt daarom een soort van mission impossible waarbij je echt je totale aandacht en expertise nodig hebt om het voor elkaar te krijgen. Het is juist deze uitdaging die het zo leuk maakt om het te kunnen.

 

 

Je kan je wel voorstellen dat er ook een gezonde dosis geduld bij komt kijken om dit voor elkaar te krijgen. Het is dus zeker niet voor iedereen geschikt. Je moet echt wel uren moeten kunnen concentreren om de meest miniscule veranderingen die je teweeg brengt in het slot..

Voor meer info : klikt u hier