War-Hammer-Fantasy
Image default
Zakelijk

Van een buiten- naar een binnenfunctie

Ik sta voor de nobele taak om een van onze hoveniers om te scholen voor een functie op ons kantoor. Deze collega heeft altijd uitstekend werk geleverd in de tuinen van onze opdrachtgevers, maar is nu op leeftijd en kan het lichamelijk niet meer aan. Alhoewel hij open staat voor een kantoorbaan, heeft hij totaal geen ervaring met computers. Mijn taak is om hem in te werken en te leren omgaan met de verschillende MS Officeprogramma’s. Wij werken bijvoorbeeld met Word en Excel en eigenlijk zou hij ook PowerPoint moeten leren, want hij heeft weleens een presentatie gegeven, wat hij uitstekend deed. Ik heb toen voor hem in PowerPoint de presentatie gemaakt, maar het zou mooi zijn als hij dat zelf zou kunnen.

Basis PC vaardigheden

Mijn collega kan wel “een beetje Googlen” en zijn vrouw verstuurt een mailtje voor hem als dat absoluut nodig is. Dus ook hier ligt een taak voor mij. Eigenlijk realiseer ik me dat hij gewoon een cursus Excel nodig heeft van de software die wij binnen het bedrijf gebruiken. Het is natuurlijk helemaal niet efficiënt als ik hem dit allemaal zelf ga leren, dan kost het niet alleen hem, maar ook mij veel tijd. Bovendien ben ik niet zo sterk in het uitleggen van allerlei functies.

 Trainingen voor beginners

In overleg ben ik op zoek gegaan naar een training die geschikt is voor personen die weliswaar overweg kunnen met een toetsenbord en muis, maar niet bekend zijn met MS office software. Ik vond een opleidingscentrum Tailorit dat over verschillende opleidingslocaties beschikt in Nederland waaronder in Breda waar ons bedrijf is gevestigd. De cursus is verspreid over 8 weken, waarbij in elke week een dag wordt getraind. Dat past precies bij mijn collega, want hij 

Voor meer info : klikt u hier