War-Hammer-Fantasy
Image default
Bedrijven

Fijn opstaan met een ochtendritueel

Heb je altijd een gehaaste ochtend of ben je altijd chagrijnig in de ochtend? Dat is zonde en niet nodig! Als je niet lekker opstaat, kun je daar de hele dag last van hebben en dat is natuurlijk heel erg vervelend. Een fijn ochtendritueel kan hier heel erg bij helpen. Als je elke dag hetzelfde ritueel herhaalt, gaan je lichaam en je geest daar aan wennen en zullen de ochtenden makkelijker voor je worden. Maar welke ochtendrituelen passen bij jou? Hier hebben we wat inspiratie die je kunt opdoen voor je eigen ochtendritueel.

 

Laat je in de ochtend niet afleiden. Je lichaam en geest hebben even de tijd nodig om op te starten. Als je meteen allerlei appjes en mails gaat bekijken, dan raak je meteen gestrest. Sluit je in de ochtend nog even af van alle stressfactoren en begin je dag zonder alle prikkels van buitenaf. In plaats daarvan kun je even mediteren of in stilte ontbijten. We denken tegenwoordig vaak dat we altijd maar afleiding nodig hebben, maar soms is het ook heel bevrijdend om alles even weg te leggen.

 

Stel de avond of dag van tevoren alvast doelen voor de volgende dag. Zodra je in de ochtend bent opgestart, kun je meteen aan de slag met die doelen. Het werkt vaak demotiverend als je aan het begin van je dag denkt: ‘Oh nee, wat moet ik vandaag toch allemaal doen?’. Dan is het veel fijner als je al ergens een lijstje hebt liggen met taken waar je meteen mee kunt beginnen.

 

Kun je wel wat extra cafeïne gebruiken als oppepper in de ochtend? Drink in alle rust even een kopje koffie om je dag mee te beginnen. Dolce gusto cups alternatief of nespresso cups alternatief kunnen een goede optie zijn. Probeer veel verschillende koffiesmaken en vind jouw perfecte smaak voor een zware ochtend.

 

Voor meer info : klikt u hier