War-Hammer-Fantasy
Image default
Bedrijven

Uniek huis

onderscheiden van de massa, dit is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn veel huizen die op elkaar lijken en voornamelijk bij de nieuwbouwhuizen ontstaat de trend dat alle huizen precies hetzelfde zijn. Soms worden er ook pogingen ondernomen om te zorgen dat deze huizen op huizen uit andere tijdperken lijken. Dit lukt vaak een beetje maar het is wel altijd duidelijk dat deze huizen in een andere tijd gebouwd zijn.

 

Een oplossing om een uniek huis te kunnen krijgen is om een uniek dak te nemen. Er zijn vele manieren waarmee je een dak kunt bedekken. In Nederland is het aanbrengen van dakpannen het meest voorkomend. Dit is dan ook een goedkope manier om het dak te bedekken en het gaat een lange tijd mee. Als een rij huizen bijvoorbeeld allemaal dezelfde dakbedekking gebruiken zal je niet zo makkelijk uit kunnen wijken naar een ander materiaal. Daarom is een unieke dakbedekking voornamelijk een ding voor vrijstaande huizen.

 

Een vorm van unieke dakbedekking is bijvoorbeeld een rieten kap. Een rieten kap werd vroeger gezien als een goedkope manier van het bedekken van een dak. Dit werd destijds door de armere burgers als dakbedekking gebruikt. Deze mensen hadden te weinig geld om het hele dak te bedekken met dakpannen en kozen daarom voor een rieten dak. De kosten rieten kap lagen dan ook een stuk lager dan de kosten van dakpannen. Dit maakt dat vooral in het noorden van Nederland gebruik wordt gemaakt van rieten dakbedekking. Hier zijn de huizen een stuk goedkoper en zijn er veel meer boerderijen. Deze boerderijen hebben vaak een rieten dakbedekking. Wel wordt rieten dakbedekking nu ook steeds populairder in de rest van Nederland. Zij zien rieten dakbedekking ook als een goede manier van het dak bedekken.

Voor meer info : klikt u hier