War-Hammer-Fantasy
Image default
Bedrijven

Nieuwe veiligheidsregels voor auto’s

Een nieuwe regeling van de Europese Unie heeft er voor gezorgd dat er nieuwe veiligheidsvoorschriften voor auto’s komen in 2021. De landen die lid zijn van de Europese Unie zijn het er over eens dat er nog meer doden voorkomen kunnen worden in het verkeer. Nog steeds vallen er in Europe honderden tot duizenden doden in het verkeer elk jaar. En dat moet anders. Auto’s die vanaf 2021 verkocht worden op de Europese markt moeten voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen die in worden gevoerd.

Op deze manier wilt de Europese Unie het probleem ook enigszins bij de autofabrikanten zelf leggen. De vraag is echter wie dit gaat betalen. De ontwikkeling- en productiekosten gaan door deze regels ook hoger uitvallen dan nu het geval is. Moet de autofabrikant het zelf gaan betalen? Hierdoor kunnen bedrijven onverwachts in de problemen komen op het moment dat de kosten hoger uitvallen dan gedacht. De Europese Unie moet er voor waken dat bedrijven niet de dupe gaan worden door deze maatregels.

Een andere optie is dat de kosten komen te liggen bij de consument. De aanschafprijs van de nieuwe auto’s zal dan omhoog gaan. De vraag is hoeveel de nieuwe auto’s duurder worden. Voor mensen die wat minder kapitaalkrachtig zijn zal het dadelijk moeilijk zijn om een nieuwe auto aan te schaffen, als blijkt dat de doorgevoerde maatregelen er voor zorgen dat de auto’s een stuk duurder uitvallen dan nu het geval is.

Moeten ze niet gaan kijken naar andere oplossingen, zoals het subsidiëren van maatregelen die personen zelf kunnen aanschaffen. Zo kan je een achteruitrijcamera set kopen en deze op je auto of bus monteren. Op deze manier heb je beter zicht en is de kans kleiner dat je iets raakt. Ook voor de voetgangers en fietsers om je heen is het veiliger als je een achteruitkijkcamera aan boord hebt.

Voor meer info : klikt u hier