War-Hammer-Fantasy
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij het kopen van een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera is een welkome verbetering voor veel auto’s. Vooral wat oudere auto’s, die niet standaard uitgerust zijn met een camera, kunnen naar een hoger segment getild worden door de orlaco achteruitrijcamera. Wanneer je op zoek bent naar een achteruitrijcamera die bij jou past, kan het nogal lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn veel verschillende uitvoeringen van een achteruitrijcamera. Deze zijn over het algemeen verdeeld over een aantal categorieën, omdat een vrachtwagenchauffeur andere wensen aan een achteruitrijcamera zal stellen dan een bestuurder van een personenauto. De volgende punten zijn sowieso van belang bij het aanschaffen van een achteruitrijcamera:

  1. De grootte van de lenshoek

De lenshoek van een achteruitrijcamera set is de hoek van de camera: naarmate deze groter is kan je meer waarnemen van wat er achter je gebeurd. Dit klinkt erg logisch, echter houden veel mensen geen rekening met de hoek die zij nodig hebben bij het aanschaffen van de camera. De marge van lenshoeken liggen meestal tussen de 90 en 180 graden. De ervaring leert dat een camera met minimaal 120 graden absoluut nodig is. Hoe groter het voertuig, hoe groter de lenshoek dient te zijn.

  1. De kwaliteit van het uitgezonden beeld

Bij het inparkeren, invoegen of inhalen is het belangrijk dat je goed kunt zien wat er achter je gebeurd. Kleine details kunnen hierbij een rol spelen, en hierdoor is het van belang dat je alles kunt waarnemen op de camera. Wanneer je kiest voor een goedkopere camera, zal de resolutie een stuk lager zijn dan bij een wat prijzigere camera.

  1. Nachtmodus

Een camera met nachtmodus is handig voor bestuurders die vaak in het donker rijden. Met de nachtmodus wordt het beeld in een duidelijkere vorm weergegeven, wat zorgt voor extra veiligheid en overzicht voor de bestuurder. Een nachtmodus is dus bijvoorbeeld erg handig voor chauffeurs die in de nacht moeten laden en/of lossen.

Voor meer info : klikt u hier