War-Hammer-Fantasy
Image default
Woning en Tuin

De extractie van een kies

Een verstandskies of een kies trekken is iets waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Veel van deze mensen zijn bang voor de procedure, ofwel doordat het idee van deze specifieke ingreep ze angst aanjaagt, ofwel doordat ze over het algemeen bang zijn voor de tandarts. Voor die laatste groep valt er niet heel veel meer advies te bieden dan simpelweg te vertrouwen op de tandarts. De tandarts heeft jarenlang geoefend om zo ver te komen dat diegene ingrepen mag verrichten. Daarnaast heeft de tandarts er in geen enkel opzicht baat bij als jij, de patiënt, je onplezierig voelt of erger nog, dat er iets mis gaat. Heel erg koel gezien is het namelijk zo dat de tandarts geld verdient door het behandelen van klanten. Als dat niet goed gaat, zullen er minder klanten langskomen en heeft de tandarts geen klandizie meer. Iets optimistischer gezien, de meeste mensen die de geneeskunde, dus ook de tandheelkunde, ingaan, doen dat met de reden om mensen te helpen. De kans is dus ook heel groot dat de tandarts z’n best doet, simpelweg omdat de tandarts dat wilt. Voor de andere groep mensen die bang is voor deze specifieke ingreep is het aan te raden om je wat in te lezen over de behandeling. De meeste dingen zijn vaak minder eng als je weet wat je te wachten staat. 

Bij de extractie kies wordt je in ieder geval eerst verdoofd. Deze verdoving wordt alleen aangebracht in het gebied waarin de extractie plaatsvindt. Het is vaak niet mogelijk om de verstandskies in een keer te verwijderen. Vooral in de onderkaak is het vaak het geval dat de verstandskies slechts gedeeltelijk of helemaal niet doorbreekt. In beide gevallen is het dan nodig om het tandvlees omhoog te vouwen om toegang te verkrijgen tot de verstandskies. Vaak is het dan nog steeds niet mogelijk om dan de tand in één keer te trekken. De kans is groot dat de verstandskies in verschillende stukken moet worden gezaagd, voordat de kies succesvol kan worden verwijderd.

Als de kies dan is verwijderd is het aan te raden om zo snel mogelijk een pijnstiller in te nemen. Het is aan te raden om in ieder geval de eerste drie dagen na de procedure pijnstillers te blijven nemen. Het is ook nog mogelijk dat er andere verschijnselen zijn, zoals het bloeden in de mond en een opgezwollen wang, maar dit is allemaal normaal.

 

Voor meer info : klikt u hier