War-Hammer-Fantasy
Image default
Bedrijven

Geld besparen doe je zo

Geld uitgeven dat is voor de meeste een fluitje van een cent. Veel mensen hebben een gat in hun hand. Zodra ze een beetje geld hebben, geven ze het direct weer uit. Geld uitgeven is makkelijk en gebeurt ook vaak zonder dat je het eigenlijk door hebt. Je koopt even een broodje hier, een gebakje daar en nog een sapje voor onderweg. Vervolgens kijk je in de avond op je mobiel bankieren app en ziet dat je €24 euro hebt uitgegeven. Je verbaast je erover, en vraagt je af waar al dat geld naartoe is gegaan. Je ziet dat het broodje 7 euro kostte, het gebakje 4 euro en het sapje 3 euro. Ze ben je snel €13 euro kwijt. Je moest ook nog geld overmaken naar een vriend en daar zit je dan. Geld besparen is lastiger dan het uitgeven. In dit artikel lees je tips die je kunnen helpen meer geld te besparen.

Stel doelen op voor jezelf. Met behulp van doelen zal het een leuke uitdaging worden om geld te besparen. Met behulp van de doelstellingen kan je vooraf bepalen waar je wel en waar je geen geld aan uit wilt geven. Hierdoor zal je meer competitief kijken naar het uitgeven van geld. Wanneer je je salarisstrook binnen krijgt, kan je direct aan de slag. Je houdt een urenadministratie bij en kijkt precies waar je je geld aan uit kan en mag geven. Zodra je dat op een rijtje hebt kan je de doelstellingen op stellen en beginnen met geld besparen.

Je kan makkelijk geld besparen door meer huismerken te kopen. Deze doen net zo goed het werk als A-merken alleen betaal je er veel minder voor. Daarnaast kan je meer goedkope spullen kopen en dure spullen verminderen. Dat kan ook over vlees en groente gaan. Vlees is veel duurder dan groente, dus door je vlees (deels) te vervangen door groente kan je al veel geld besparen per jaar.

Voor meer info : klikt u hier