War-Hammer-Fantasy
Image default
Beauty en verzorging

Nagelverzorgingstips voor nagelbijters

Nagelbijten is een veelvoorkomende gewoonte die moeilijk af te leren kan zijn. Het kan leiden tot beschadigde nagels, ontstekingen en zelfs schaamte. Als je een nagelbijter bent en wilt stoppen is het goede nieuws dat er stappen zijn die je kunt nemen om gezonde nagels te kweken. In deze blog gaan we enkele waardevolle nagelverzorgingstips voor nagelbijters delen. Zo kan jij een start maken naar de terugkeer van gezonde nagels.

Identificeer de triggers

Het eerste wat je moet doen is zijn de triggers identificeren die leiden tot nagelbijten. Stress, angst, verveling en gewoontegedrag zijn veel voorkomende oorzaken van nagelbijten. Zodra je weet wat jouw triggers zijn kan je proberen ze te verminderen of zelfs te vermijden. Het is belangrijk dat je je uit deze situaties haalt, want zo krijg je ook minder de neiging om op je nagels te gaan bijten.

Houd je nagels kort

Als je kortere nagels hebt betekent dit ook dat er minder nagel is om op te bijten. Als je ervoor zorgt dat je nagels regelmatig geknipt worden kan dit jou helpen om minder te bijten, want met korte nagels is er ook minder verleiding om te gaan bijten. Zo zorg je er dus voor dat de situatie zich niet tot minder snel voordoet.

Gebruik een bittere nagellak

Er zijn speciale nagellakken verkrijgbaar die een bittere smaak hebben wanneer je erop gaat bijten. Door middel van deze soorten nagellak ontwikkel je een negatieve ervaring met nagelbijten. Dit kan je dan ook helpen met het voorkomen van nagelbijten. Zo kan je verschillende soorten nagellak uitproberen om erachter te komen welke het beste voor jou werkt. Als je merkt dat je nog altijd aan het bijten bent kan je ervoor kiezen om nep nagels te introduceren. Zo kan je magnetic nails gaan proberen om erachter te komen hoe dat werkt, want op deze manier bijt je niet aan je eigen nagels, maar ben je eerder geld aan het verspillen. En geld verspillen kan een trigger zijn om het niet meer te doen.

Zorg voor afleiding

Probeer jezelf af te leiden als je de drang voelt om op je nagels te gaan bijten. Houd bijvoorbeeld een stressbal bij de hand of knijp in een pen als je nerveus bent. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je handen bezig blijven zonder je nagels te beschadigen.

Nagelverzorging en hydratatie

Houd je nagels en nagelriemen goed verzorgd en gehydrateerd. Droge nagels en nagelriemen zijn vatbaarder voor beschadigingen. Zo kan je nagelriemolie en handcrème gebruiken om je nagels soepel te houden. Als er namelijk scherpe randjes aan je nagels zitten dan wil je deze meestal eraf hebben. Als je deze eraf gaat halen ben je snel geneigd om meteen door te gaan, want je brein kan een signaal af geven dat het toch al te laat is.