War-Hammer-Fantasy
Image default
Dienstverlening

Mesotherapie, iets voor jou?

Heb je last van rimpels of verslapping van de huid en wil je deze graag weer verstevigen? Of heb je al langere tijd onzekerheden over je huid of kale plekken op je hoofdhuid en wil je zelfverzekerd zijn en weer blij zijn met je uiterlijk? Een behandeling die hier bij kan helpen is mesotherapie. Dit is een behandeling die gebruikmaakt van lichaamseigen stoffen en je huid weer een gezonde en frisse uitstraling geeft. Overweeg een consult bij huidkliniek Amersfoort om er achter te komen of dit iets voor jou is. Wij leggen je alvast wat meer uit, zodat je iets beter geïnformeerd bent. 

Wat is het precies

Mesotherapie is een huidbehandeling die ervoor zorgt dat je weer een jonge en stralende huid krijgt. Tijdens de behandeling wordt er een kleine hoeveelheid anti verouderings oxidant toegevoegd aan je huid via een dun naaldje. Dit verbetert de doorbloeding en hydratatie waardoor je huid er jeugdiger, gladder en frisser uit ziet. Mesotherapie pakt ook lijnen en rimpels aan die met reguliere fillers moeilijk te behandelen zijn. De techniek is al ruim 60 jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld. Tegenwoordig worden er ongeveer 70 ingrediënten gebruikt tijdens een injectie, die gebaseerd zijn op jarenlang onderzoek. 

Hoeveel behandelingen zijn nodig

Gemiddeld zijn drie behandelingen genoeg voor een mooi resultaat, maar dit kan per persoon verschillen. Dit komt omdat iedere huid anders is. Denk aan soorten huidtypen, hormonale balans en externe invloeden en levensstijl. Wanneer het resultaat behaald is, is het aan te raden om ongeveer een keer in het seizoen terug te gaan naar je kliniek voor een onderhoudsbehandeling. Zo voorkom je dat je huid weer terugvalt, en blijf je preventief zorgen voor een gladde en gehydrateerde huid.

Verzorging na de behandeling

Na een mesotherapie behandeling kunnen er enkele rode puntjes op je huid verschijnen. Soms kunnen er ook lichte blauwe plekjes ontstaan, die meestal wel snel verdwijnen en niet zo snel pijn veroorzaken. De mate van roodheid van de huid na de behandeling hangt af van het behandelde oppervlak en de lengte van de gebruikte naalden. Bij sommige huidtypes verdwijnt de roodheid snel, terwijl het bij andere huidtypes enkele uren kan aanhouden. Het wordt afgeraden om op de dag van de behandeling make-up te dragen. Sla ook je bezoek aan de sportschool, zonnebank of sauna die dag over voor een beter resultaat.