War-Hammer-Fantasy
Image default
Industrie

Nederlandse ingenieursbureaus voor bouwkundige projecten

Een ingenieursbureau kan zich specialiseren in een specifieke sector. In Nederland is Maters en de Koning gespecialiseerd in civiel technisch werk, zoals het ontwerpen van bruggen of vernieuwen van riolering. Ingenieurs bureaus werken vaak samen met gemeentes om project voor iedere klant uit te voeren. In dit artikel geven we meer informatie over wat Maters en de Koning doet, waar ze goed in zijn en hoe je hen bereiken kan.

Wie zijn Maters en de Koning?

Maters en de Koning is een ingenieursbureau dat al meer dan 25 jaar gevestigd is in Rotterdam. In die tijd was het bedrijf voornamelijk actief als bouwkundige aannemer. Tegenwoordig is Maters en de Koning een ingenieursbureau met meerdere specialisaties, waaronder civiel technisch ontwerp en bouwkunde. In Nederland is het bedrijf gespecialiseerd in civiel technisch werk, zoals het ontwerpen van bruggen of vernieuwen van riolering. Ingenieursbureaus werken vaak samen met gemeentes om project voor iedere klant uit te voeren. Daarnaast kunnen er ook opdrachten vanuit de overheid ontstaan. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe weg aangelegd moet worden. Dan kan een ingenieur die ontwerpen.

Wat is civiele techniek en wat kun je ermee doen?

Civiele techniek is het vakgebied dat zich bezighoudt met de bouwkundige constructies die nodig zijn om een pand te maken. Daarnaast ontwerpen zij bruggen, waterkades, vaarwegen, rioleringen of andere waterconstructies. Ook krijgen ze vaak opdrachten voor het ontwerpen van een staalconstructie voor koel- en vrieshallen.

Maters en de Koning biedt verschillende soorten diensten aan. Ingenieurs van Maters en de Koning worden ingezet bij verschillende projecten, zoals riolering vernieuwen of een nieuwe brug ontwerpen. Daarnaast werkt het ingenieursbureau ook mee aan de ontwikkeling van hele gebieden. In dit geval wordt er eerst geïnventariseerd of er überhaupt behoefte is aan verbeteringen in dat bepaalde gebied. In dat geval worden er plannen gemaakt en komt een ingenieur met voorstellen. Ingenieurs van Maters en de Koning moeten dan uitrekenen wat het effect is op de omgeving, zoals bijvoorbeeld de verkeersstromen. Daarnaast moet een ingenieur ook rekening houden met de financiële kant van het verhaal, bijvoorbeeld de kosten die gemaakt worden voor het bouwen van de constructie.