War-Hammer-Fantasy
Image default
Woningen

Met verschillende sloten ben je veiliger

Waarom zou je er niet voor kiezen verschillende sloten in huis te laten installeren? Het is immers goedkoper dan een slot opnieuw installeren en het maakt je huis veiliger. Er bestaan heel wat slottypen, maar we gaan verder in dit artikel dieper in op de sloten en welke soorten sloten er precies allemaal zijn.

Een gelijksluitende cilinder

Het is soms behoorlijk vervelend om een hele bos met sleutels met je mee te moeten dragen. Dit komt vaak omdat veel sloten in huis of in je omgeving een andere cilinder in het slot hebben. Daarvoor zijn dan verschillende sleutels nodig wat voor een grote sleutelbos kan zorgen. Ben je hier geen fan van en wil je alle deuren in huis en in de tuin met dezelfde sleutel kunnen openen? Dan kun je het beste een gelijksluitende cilinder slot aanschaffen. De slotenmaker in Delft schakel je in voor verschillende diensten zoals het installeren van een nieuw slot.

Voordelen van een gelijksluitende cilinder

Het is natuurlijk erg fijn wanneer je alle deuren met 1 sleutel open krijgt. Zo verlies je minder snel een sleutel en hoef je niet gelijk alle sloten te vervangen. Daarnaast hoef je niet meer te raden welke sleutel in welk slot past en bespaart dit dus tijd bij het weg gaan of binnen komen.

Nadelen van een gelijksluitende cilinder

Raak je de sleutel kwijt? Dan is het risico groter dat iemand de sleutel of de sleutel heeft gesloten en dus door elke deur binnen kan komen. Wanneer dit gebeurt moet je gelijk alle sloten vervangen in plaats van eentje. Om deze manier wordt er vaak ook bespaard op de cilinder van het slot. Ze schaffen vaak goedkopere cilinders aan al is dit vaak minder inbraak veilig. Denk er dus goed over na wanneer je besluit nieuwe sloten toe te passen of te vervangen.