War-Hammer-Fantasy
Image default
Mode en Kleding

Het plannen van je grote dag: 6 stappen om mee van start te gaan

Een bruiloft plannen is niet niks. Of je nu gaat voor een kleine bruiloft of een grote bruiloft, er zijn allerlei voorbereidingen die getroffen moeten worden en dingen die geregeld moeten worden om de dag soepel te laten verlopen. Soms zijn het zoveel dingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om een goede start te maken met het plannen, lees je hier 6 belangrijke beginstappen voor het plannen van een bruiloft. Hopelijk hoef je je met behulp van deze stappen op de grote dag zelf nergens zorgen over te maken en kun je lekker genieten!

Het bepalen van het budget

Voordat je begint met het maken van belangrijke keuzes voor de bruiloft, is het handig als je een budget bepaald. Op die manier wordt duidelijk wat je te besteden hebt en daar kun je je keuzes vervolgens op baseren. Zo kunnen teleurstellingen of onverwachte kosten voorkomen worden.

Gastenlijst maken

Voordat je andere dingen gaat plannen, is het handig om te bepalen wie je wilt uitnodigen op je bruiloft. Wil je het klein houden of wil je juist groot uitpakken? Hierbij is het handig om goed naar het budget te kijken. Immers, hoe meer gasten, hoe meer de bruiloft zal kosten.

Datum en locatie kiezen

Zodra je hebt bepaald hoeveel mensen je wilt uitnodigen, is het verstandig om zo snel mogelijk een locatie en datum te kiezen. Sommige locaties zijn erg populair en vaak bezet. Door dit gelijk vast te leggen, weet je zeker dat er plek is. Kijk goed naar voor hoeveel mensen de locatie geschikt is. Volgepropte ruimtes zijn misschien niet prettig en ook een grote ruimte voor relatief weinig mensen kan wat minder gezellig zijn.

Personen boeken

Misschien wil je wel een fotograaf voor je bruiloft inhuren of een visagist. Het is fijn als deze mensen deskundig zijn. Zoek daarom goed uit welke fotograaf of visagist bij jou past en goed werk levert. Dit kun je bijvoorbeeld doen door recensies over hen op te zoeken. Ook in dit geval geldt: ben er op tijd bij.

Eten verzorgen

Wil je een bruiloft waarop lekker gegeten wordt? Denk er dan aan om van te voren uit te zoeken hoe je dit wilt regelen. Heb je een keukenprins of -prinses in de familie, die je hiermee kan helpen of wil je bijvoorbeeld een catering inhuren? Kijk hierbij goed naar het aantal gasten. Het zou vervelend zijn als je met te veel of te weinig eten komt te zitten op je bruiloft.

Trouwkleding uitzoeken

Sommige vrouwen dromen er al jaren van: het passen van bruidsjurken. Denk goed na voordat je hiervoor op pad gaat over wie je wilt meenemen. Soms kan het bijvoorbeeld best lastig zijn om een jurk te kiezen wanneer je veel mensen meegenomen hebt met ieder een eigen mening. Anderen hebben hier geen last van en volgen hoe dan ook hun eigen gevoel. Naast het uitkiezen van een bruidsjurk, is het uitkiezen van trouwschoenen en accessoires ook niet geheel onbelangrijk. Kijk bij het uitkiezen hiervan niet alleen naar wat mooi is, maar ook naar wat handig is. Een strandbruiloft op hoge hakken is misschien niet erg praktisch. Zowel voor vrouwen als mannen geldt dat het best lang kan duren voordat een bruidsjurk of trouwpak klaar is. Vaak zijn dit items die op maat gemaakt moeten worden, waar vrij veel tijd in gaat zitten. Verder kun je qua trouwkleding als koppel nog kijken of je het met elkaar kan matchen. Zo zijn er winkels waar je matchende trouwschoenen kunt kopen als koppel. Dit kan erg leuk zijn voor op de trouwfoto’s!