War-Hammer-Fantasy
Image default
Sport

Je fitness doelen voltooien

Het is nooit makkelijk om doelen te stellen en aan deze vast te houden. Zo ook (vooral) in de sportschool. Er kunnen flink wat redenen zijn die demotiverend werken. Misschien heb je het gevoel dat ongeacht wat je eet je toch alleen maar bij blijft komen, of dat je fitness oefeningen niet genoeg resultaat tonen. Een andere grote dooddoener is dat je na een paar weken de verveling voelt toeslaan en steeds minder zin hebt om dezelfde oefeningen te doen. Daarom moet je hierop letten om je fitness doelen te voltooien.

Eten inzichtelijk maken

Het is vrij essentieel om te begrijpen wat je binnenkrijgt en wat je verbrandt als je gewicht kwijt wilt raken. Ook als je buiktraining gaat doen (meer eten om meer om te zetten naar spieren) dan moet je weten wat je binnen kunt krijgen om niet op gevoel maar door te gaan. Ga je op gevoel trainen en eten, dan ga je vroeg of laat de fout in. Dit kun je pas voor elkaar krijgen wanneer je al een lange tijd met soortgelijke trainingen aan de slag bent gegaan.

Fitness Schema

Zorg ervoor dat, net zoals wanneer je jouw eten inzichtelijk maakt, je ook aan de slag kunt met een fitness schema. Met een fitness schema zorg je ervoor dat je niet doelloos om je heen staat te staren in de sportschool maar precies weet wat je moet doen om je doelen te bereiken. Er is zowel rekening gehouden met de juiste oefeningen en spiergroepen als met een opbouwend karakter waar elke week of twee weken iets zwaarder wordt. Dit is gedaan om te zorgen dat je blijft groeien, ongeacht waar je begint. Maak in dit schema ook ruimte voor een tussendoortje zoals eiwitrepen of een andere lekkernij.

Afwisseling

Gun jezelf ook wat afwisseling! Is een oefening saai aan het worden, wees dan niet bang om hem af te wisselen met een oefening die hetzelfde resultaat verzorgd. Ben je push-ups bijvoorbeeld helemaal zat, ga dan ook wat roei oefeningen doen met een rekband of op de roeimachine. Hiermee maak je ook je rugspieren sterker.

Buddy systeem

Wat voor sommige mensen ook goed werkt, is een buddy systeem. Met een buddy draag je meer verantwoordelijkheid om daadwerkelijk te gaan op de afgesproken dag. Ga je niet, dan voelt de ander zich namelijk in de steek gelaten. Daarnaast hebben jullie samen meer kracht om elkaar te motiveren dan wanneer je in je eentje bent.

https://kossonutrition.nl/product/los-trainingsschema/