War-Hammer-Fantasy
Image default
Dienstverlening

3 tips waarmee jij slaagt voor jouw theorie-examen

Kijk jij ernaar uit om alleen op de weg te mogen rijden, dan zul je naast je praktijk examen ook je theorie-examen moeten behalen. Veel mensen zien hier tegenop, omdat je in een korte tijd een flink aantal vragen moet beantwoorden. Dat je voor je theorie-examen moet oefenen, hoeven we je natuurlijk niet te zeggen, al zijn er ook andere zaken waar je aan moet denken. Daarom hebben we voor jou in dit artikel een aantal tips opgesomd, waarmee jij jouw slagingskans vergroot.

Tip 1: Nulmeting

Gewoonweg beginnen met leren en daarna je kennis oefenen, klinkt als een logische keuze, al is het verstandig om dit anders aan te pakken. Begin in plaats daarvan met een het maken van een online oefenexamen, waarmee je kunt meten welke kennis je vooraf al hebt. Deze nulmeting kun je als startpunt nemen en aan de hand daarvan kun je later meten hoe jouw kennis gevorderd is. Voor een theorie-examen oefenen bestaat namelijk niet alleen uit lezen in de boeken, maar ook het testen van je kennis.

Tip 2: Oefenen

Hoewel het logisch is dat je moet oefenen, benoemen we dit toch in onze lijst. Het theorie-materiaal van het CBR is namelijk ingedeeld in verschillende onderwerpen. Het lijkt heel veel, maar het is verstandig om voor jezelf een overzicht te maken van de verschillende onderwerpen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de onderwerpen en aan de hand daarvan kun je zien welke onderwerpen je nog dient te behandelen, wat je gemakkelijk vindt en wat moeilijk. De theorie blijft op deze manier overzichtelijk, waardoor je gestructureerd aan de slag kunt met leren.

Tip 3: Notities

Voor een theorie-examen oefenen bestaat ook uit het maken van notities. Doe dit bijvoorbeeld tijdens het leren en gebruik hiervoor een kladblok. Het is algemeen bekend dat het schrijven van lesstof ervoor zorgt dat je het gemakkelijker onthoudt. Je kunt ervoor kiezen om de moeilijkste zaken op te schrijven en deze dan ook te blijven herhalen. Zo weet je op het einde alsnog de moeilijkste theorie, omdat je hiervoor het kladblok kunt doorlezen en dit dien je dan ook dagelijks te doen.