War-Hammer-Fantasy
Image default
Architectuur

Amstelveen, meer dan de voorstad

De voorstad van onze hoofdplaats Amsterdam staat bekend als de plek waar de mensen wonen die in Amsterdam en Schiphol werken. Niet gek, want Amstelveen ligt maar een paar kilometer van Schiphol vandaan. In Schiphol zijn ook ongeveer 800 bedrijven gevestigd. Amstelveen heette tot 1964 nog Nieuwe-Amstel. Amstelveen telt ongeveer 90.830 inwoners (1 januari 2021).

Architect Amstelveen

Wat maakt Amstelveen nu zo aantrekkelijk? Er zijn diverse organisaties in Amstelveen. Waarbij het aanbod kwaliteit in diensten en producten over het algemeen vrij hoog ligt. Zo is er ook een architect in Amstelveen dat bijzonder mooi werk aflevert. De architect in Amstelveen geeft ook aan dat er in Amstelveen ook genoeg te zien is qua architectuur. Er zijn bijvoorbeeld diverse interessante bijzondere kerken in Amstelveen volgens de architect in Amstelveen. De moeite voor een bezichtiging zeker waard.

Natuur in Amstelveen

Veel mensen verwachten het niet, maar Amstelveen heeft ook veel te bieden qua groen. Het is een hele groene gemeente. Het bekendste is wellicht het Amsterdams Bos met het Bloesempark. Daarnaast is er echter ook nog bijvoorbeeld Groengebied Amstelland en er zijn diverse parken. Zo is er het Broersepark, de Koos Landwehrpark, Jac. P. Thijssepark en De Braak. Stuk voor stuk plekken die erg fijn zijn om te bezoeken. Zeker heerlijk na een dag hard werken in een bedrijf bij bijvoorbeeld Schiphol.

Kunst en cultuur in Amstelveen

Er is niet alleen werk en groen in Amstelveen. Er is ook op cultureel gebied genoeg te doen. Zo is er een museum gericht op moderne en hedendaagse kunst: het Museum Jan van der Togt. Daar is ook een hele unieke collectie glaskunst te vinden. Verder is er ook nog onder andere het Cobra Museum. Voor wie van lezen houdt is er ook een openbare bibliotheek. Verder is er voor kunstliefhebbers in Amstelveen ook nog een kunstuitleen.

https://basvogelpoel.nl/architect-amstelveen