War-Hammer-Fantasy
Image default
Dienstverlening

Weet u wat gelaagd glas is en wat de voordelen ervan zijn?

Gelaagd glas werd in 1903 bij toeval ontdekt en is het resultaat van de vereniging van twee of meer glasplaten, met daartussen een of meer PVB-platen (polyvinyl butyral), waardoor de specifieke eigenschappen van glas (doorzichtigheid en duurzaamheid) worden gecombineerd met die van PVB (glashechting, elasticiteit en slagvastheid, akoestische bescherming en bescherming tegen UV-stralen) en bovendien talrijke kleurmogelijkheden worden geboden.

Het huidige ontwerp van gebouwen, zowel kantoorgebouwen als woningen, commerciële, industriële en recreatieve gebouwen, is in wezen gebaseerd op functionele, esthetische en economische criteria. Het gebruik van glas als constructiemateriaal wordt steeds populairder, omdat alleen glas schoonheid, duurzaamheid en doorzichtigheid kan combineren en voldoet aan de esthetische en functionele ontwerpeisen van moderne werken. Het kan doorschijnend of doorzichtig zijn; het kan kleuren hebben; het kan motieven bevatten enz.

In dit artikel zullen wij de belangrijkste kenmerken en voordelen ervan uiteenzetten. Kijk hier eens naar!

 

Soorten gelaagd glas

Gelaagd glas kan een of meer tussenruimten hebben. Er zijn verschillende opties, zoals het model met een enkele plastic folie: basisbescherming die bescherming biedt tegen het risico van verwondingen in geval van een toevallige breuk.

Met twee of meer kunststoffolies wordt een versterkte bescherming bereikt; zij beschermen tegen het risico van vallen van hoger gelegen plaatsen en tegen vallende voorwerpen. In beide gevallen blijven de glasstukken op hun plaats, vastgelijmd in de plastic folies, in afwachting van de vervanging van het glas, waardoor mogelijke risico’s op snij- of valpartijen worden vermeden.

Het gelaagde glas kan ook worden gemaakt met gehard glas, een thermisch proces dat meer weerstand en duurzaamheid biedt aan het element.

 

Belangrijkste voordelen van gelaagd glas

– Hoger niveau van weerstand;
– Het is vrijwel onlosmakelijk met elkaar verbonden (bij breuk fungeert het blad als een houder en voorkomt dat het glas versplintert);
– Gelaagd glas verhoogt de veiligheid;
– Beschermt mensen en kinderen tegen het risico van verwondingen bij breuk;
– Filtert de ultraviolette (UV) stralen van de zon met meer dan 95%;
– Het wordt gebruikt om de effecten van kleur afbraak te versterken.

Gelaagd glas kan ook worden gecombineerd met andere comfortverhogende glas eigenschappen: betere thermische isolatie, akoestische isolatie, zelfreiniging en decoratie.