War-Hammer-Fantasy
Image default
Telefonie

Sim Only, slim kiezen voor een mobiel abonnement

Heb je al een smartphone en ben je op zoek naar een voordelig mobiel abonnement? Dan is een sim only abonnement helemaal iets voor jou. Zoals de naam het zelf zegt, krijg je bij dit abonnement alleen een nieuw sim kaartje. Een sim kaartje is het kleine kaartje in je smartphone dat je nodig hebt om toegang te krijgen tot het netwerk van je provider en dat je dus toelaat om mobiel te bellen en te internetten.

Simonly abonnement versus combinatie abonnement

Een provider die ook smartphones verkoopt, biedt meestal combinatie abonnementen aan. Hierbij kan je heel voordelig een smartphone kopen op voorwaarde dat je ook een abonnement neemt bij deze provider. In vele gevallen is de smartphone zelfs integraal inbegrepen in het abonnement. Je koopt dus een sim kaartje van de provider en je neemt er ook een smartphone bij. Je krijgt de smartphone er uiteraard niet zomaar bij. De kosten voor dit toestel worden immers verrekend in je abonnement. Je kan dit vergelijken met het afsluiten van een lening. Het abonnement zal dus zeker niet de meest voordelige op de markt zijn. Het geeft je wel de kans om de kost van een dure smartphone te spreiden in de tijd. Maar als je al een goede smartphone hebt, maak je hiermee dus onnodige kosten.

Simonly vergelijken

Eens je gekozen hebt voor een simonly abonnement, kan je op zoek gaan naar de bundel die echt bij je past. Je betaalt net als bij een ander mobiel abonnement elke maand een vast bedrag voor een door jouw gekozen aantal belminuten, aantal sms’en en hoeveelheid internetdata. Je moet dus de mogelijkheden van simonly vergelijken. Indien je momenteel bij een andere provider bent, kan je na het aflopen van je vorige contract eenvoudig overschakelen. Indien je dit wenst, neem je je huidig telefoonnummer zelfs gewoon mee.

 

Goedkoopste sim only abonnement

Kies voor het goedkoopste sim only abonnement dat helemaal bij je past. Al voor minder dan 10 euro per maand kan je een simonly abonnement afsluiten. Indien je achteraf merkt dat de gekozen bundel niet volstaat, kan je eenvoudig overschakelen naar een zwaardere bundel. Je smartphone moet wel simlockvrij zijn bij de overstap naar een andere provider. Indien dit niet zo is, kan je huidige provider de simlock verwijderen. Als je smartphone reeds een jaar oud is, zullen hier geen kosten aan verbonden zijn maar bij een jonger exemplaar kan de provider hier een vergoeding voor vragen. Informeer je dus vooraf.