War-Hammer-Fantasy
Image default
Winkelen

Waarom een luieremmer in huis?

Veel jonge ouders hebben te maken met het opslaan van vuile luiers van hun kinderen. Het is een onderwerp waar ze vaak tegenaan lopen en wat veel gedoe kan opleveren. Je kunt luiers het beste milieuvriendelijk en hygiënisch opbergen. En om die redenen is een luieremmer de ideale oplossing. In dit blog artikel bespreken we waarvoor je een luieremmer kunt gebruiken, hoe je deze kunt ledigen en schoonmaken.

Waarom een luieremmer?

Een luieremmer biedt de ideale oplossing om milieubewust en hygiënisch vuile luiers op te bergen. Een luieremmer beschermt de luiers tegen bugs, vuil en andere mogelijke schadelijke stoffen. Daarnaast is het ook een handig object om luiers in te verzamelen en het biedt je kinderen een eigen ‘luierplek’. Sommige luieremmers zijn voorzien van een speciale luchtdicht versluissysteem. Dit betekent dat er geen lucht in de luierbak kan komen. Hierdoor worden de luiers goed beschermd. Daarom is het belangrijk om voor een goede luieremmer te kiezen.

Hoe ledig je de luieremmer?

Het is verstandig om de luierbak regelmatig te ledigen. Hoe vaak je de luierbak moet legen hangt af van het aantal luiers die je kind per dag verzamelt. Om de luiers goed te verzamelen kun je ervoor kiezen om een bakje in de luierbak te plaatsen. Zodra je een luier hebt verzameld kun je deze in het bakje deponeren. Vervolgens kun je het bakje met al de luiers in één keer leegmaken in de luierbak.

Hoe maak je de luieremmer schoon?

Het is belangrijk om je luieremmer schoon te houden. Op deze manier voorkom je de verspreiding van bacteriën en zorg je dat de luiers goed beschermt blijven. Daarom is het advies om de luieremmer een keer per maand schoon te maken. Veeg eerst het vuil weg met een stofzuiger. Vervolgens kun je gebruik maken van een doek of rugzakborstel om de luieremmer goed schoon te maken. Gebruik hierbij water, een milde zeep en of een desinfecterende spray.

Conclusie

Een luieremmer is een ideaal object om hygiënisch en milieuvriendelijk vuile luiers op te bergen. Met een luchtdicht versluissysteem worden de luiers goed afgesloten en beschermt tegen schadelijke stoffen. Om ervoor te zorgen dat de luieremmer schoon blijft is het advies om de luierbak een keer per maand schoon te maken met een doek en een milde zeep of desinfecterende spray. Wil je zelf op zoek naar dé beste luieremmer? Kijk dan op moedercommunity.nl voor inspiratie.