War-Hammer-Fantasy
Image default
Gezondheid

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur, is niet alleen een mond vol, klink ingewikkeld en roept vraagtekens op. Het is een stof die van nature in uw lichaam voorkomt in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. Het is de stof die de huid strak en elastisch houd. Het woord is afkomstig van het Oudgriekse woord (Hyalos) voor glas en uronzuur. Het heet zo omdat het zuur voor het eerst was aangetroffen in de ogen. Het is namelijk de stof die de ogen bol en vol houd. Zonder Hyaluronzuur zouden onze ogen tot wel 10 keer zo klein zijn. Hyaluronzuur vervult diverse functies in het lichaam:

  • Wateropslag: het heeft de eigenschap dat het geweldig veel water kan opslaan in verhouding tot zijn massa. Het is mogelijk om wel 6 liter per gram vast te houden.
  • Drukbestendigheid: water is moeilijk samen te drukken en omdat deze stof veel water vasthoud geld dat ook voor hyaluronzuur.
  • Smeermiddel: hyaluronzuur houd gewrichten soepel en sterk.
  • Vrijhouden van wegen: voor bewegende cellen houd de stof belangrijke wegen binnen uw lichaam vrij door zijn hoge viscositeit.

Het heeft dus een aantal positieve eigenschappen die er weer voor zorgen dat een aantal aandoeningen teniet worden gedaan. De gerenommeerde Cosmetische kliniek werkt met deze stof. Het is door zijn vocht opnemende werking namelijk een goede opvuller. Een mooi voorbeeld: als de jaren beginnen te tellen dan worden de lippen minder vol en sensueel. Hyaluronzuur is wat lippen betreft de bron van de eeuwige jeugd. Lippen opvullen met hyaluronzuur maakt ze weer vol en sensueel. Fillers zijn injectables, wat betekend dat het een vloeistof is die in uw huid wordt geïnjecteerd. De cosmetische behandeling met injectables is een goedkope en efficiënte manier van cosmetische ingrepen, mits het professioneel is uitgevoerd. Zo ziet iedereen er binnen no time tot wel 20 jaar jonger uit.

De cosmetische toepassing van dit wondermiddel is natuurlijk niet de enige. Ook kan het elpen bij gewichtsaandoeningen. Hyaluronzuur smeert namelijk de gewrichten en maakt ze weer soepel en bewegelijk. Een toediening van een preparaat in welke vorm dan ook (in spuit of in pil) kan een enorm verschil maken in bewegelijkheid.

Voor meer info : klikt u hier