War-Hammer-Fantasy
Image default
Electronica en Computers

3D-printer iets voor de toekomst?

Wist jij dat een aantal onderdelen van de nieuwste airbus gemaakt is met behulp van een 3D-printer?  In totaal zijn er duizenden onderdelen in zijn totaliteit van dit vliegtuig gemaakt met behulp van een 3D-printer. Deze materialen zijn nog niet zo lang geschikt om te maken met deze techniek, dus er was nog niet eerder een passagiersvliegtuig dat uit zoveel 3D-geprint materiaal bestond.

De 3D-geprinte onderdelen van het vliegtuig werden tot nu toe vooral gebruikt bij toestellen voor militairen maar nu is er bij een passagiersvliegtuig ook gebruik gemaakt van deze fantastische inventieve manier van produceren van onderdelen. Let dus de volgende keer goed op voordat je een vliegtuig instapt en probeer de ontdekken welke onderdelen met behulp van een 3D-printer zijn gemaakt.

Veel deskundigen zien dit als een zeer positieve ontwikkeling, dit is volgens hen een goede stap in de juiste richting. Dit kan namelijk voor veel fabrikanten van vliegtuigen een flinke kostenbesparing opleveren in de toekomst daarnaast is wordt de gemiddelde productietijd ook flink omlaag gebracht. De verwacht is dat de 3D printer in de toekomst alleen nog maar belangrijker gaat worden, zeg nou eerlijk wie wilt er nou niet geld en tevens tijd besparen? Het bedrijf KBA Metronic is specialist op het gebied van allerlei soorten printers, zo hebben zo recent de kabel printer en de hot foil printer in hun aanbod opgenomen. Al hun printers zijn getest door specifieke kenners van het vakgebied, je hoeft dus niet bang te zijn dat je een printer koopt van lage kwaliteit. Zeg nou eerlijk het is toch veel fijner als je een printer zelf hebt dan dat je iedere keer bij een vriend of vriendin moet gaan printen. Door een juiste printer aan te schaffen kan in ieder geval dit probleem voorkomen worden in de toekomst. Aarzel niet langer en kijk is op de website van KBA Metronic.

 

 

 

Voor meer info : klikt u hier