War-Hammer-Fantasy
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe een wetsteen mes te slijpen

Wanneer u een wetsteen mes gebruikt om een snede te slijpen, is het essentieel om de juiste techniek te kennen. De beste manier om een mes te slijpen is om alleen druk uit te oefenen wanneer u het mes naar achteren trekt. Oefen geen druk uit terwijl u het mes naar voren trekt, omdat dit de steen kan beschadigen. Ga in plaats daarvan rechtop staan en gebruik uw gewicht om het mes met een achterwaartse beweging naar achteren te duwen. Op deze manier kunt u het mes het meest effectief en efficiënt slijpen.
Dubbelzijdige wetstenen

Als u op zoek bent naar een manier om messen te slijpen zonder ze met de hand te hoeven slijpen, dan is een mes met een dubbelzijdige wetsteen misschien iets voor u. Een mes met een dubbelzijdige wetsteen heeft twee slijpstenen: de ene is gemaakt van professioneel corund, dat gemaakt is van aluminiumoxide, en de andere is gemaakt van een combinatie van grove en fijne korrels. De combinatie van korrels kan een vlijmscherpe rand creëren. Naast de wetsteen kunt u een grove afvlakkingssteen kopen die de wetsteen vlak houdt. Tenslotte kunt u uw mes slijpen met een lederen strop, die gemaakt is van echt runderleer.

Het slijpen van een mes met een dubbelzijdige wetsteen begint met het instellen van de juiste hoeken. Daarna moet u weten hoe u de druk moet uitoefenen op de snede van het mes. De beste hoek om te slijpen is 15 graden. Je moet dan het mes over de steen laten glijden in een hoek van vijftien tot twintig graden. Herhaal dit proces voor beide kanten van het mes. Het slijpen duurt een tijdje, dus neem er de tijd voor.
Mizuyama keramische wetstenen

Mizuyama messen behoren tot de beste slijpgereedschappen die verkrijgbaar zijn. Ze worden met de hand gemaakt in Japan met traditionele technieken om ervoor te zorgen dat de snede scherp blijft. Ze maken ook een reeks keukengerei en sake-sets. Deze professionele gereedschappen zijn ook zeer geschikt voor het slijpen van messen en ander keukengerei. U kunt hun selectie messen en slijpgereedschap bekijken in hun Pristine winkel. U kunt in de winkel zelfs sakesets kopen als aanvulling op uw Japanse servies.

Om een mes met een slijpsteen te slijpen, plaatst u het lemmet op een antislip oppervlak en gebruikt u uw wijs- en middelvinger om het mes vast te houden. Beweeg de snede van het mes voorzichtig langs de steen in een hoek van vijftien tot twintig graden. Herhaal dit proces voor beide kanten van het lemmet. Controleer op bramen. Als ze zichtbaar zijn, is het mes klaar om geslepen te worden.
Kajale spetter-en-go steen

Als u een keukenmes wilt dat zeker jaren meegaat, heeft Kajale een geweldige oplossing. Hun messen met splash-and-go steen gebruiken een speciale watersteen om de metalen rand van het lemmet zachter te maken. Kajale raadt aan dat de lengte van de steen evenredig moet zijn met de lengte van het lemmet. Zo kunt u uw mes slijpen zonder bang te hoeven zijn dat het breekt.

Het Kajale multi-stone slijpsysteem wordt geleverd met drie keramische slijpstenen met verschillende korrelgroftes: grof (#320), medium (#1.000), en fijn (#5.000). De slijpstenen zijn gemaakt van aluminiumoxide, dus ze blijven lang scherp. Ze hebben een bamboe basis en anti-slip siliconen houder, en ze hebben een hoekgeleider zodat u de hoeken voor elke afzonderlijke steen kunt aanpassen.
Henckels watersteen

Een van de beste manieren om uw messen te slijpen is met een slijpsteen, zoals een Henckels watersteen. Deze slijpstenen worden op hun plaats gehouden door een roterende as die ze op hun plaats houdt. Deze stenen zijn verkrijgbaar in drie verschillende korrelgroottes: grof, medium en fijn. U kunt de steen kiezen die het beste bij uw behoeften past, of u nu de scherpte van uw messen wilt behouden of een spiegelglansafwerking wilt bereiken.

De twee grootste stenen in een Henckels watersteen messenset zijn de 1000 en de 8000 grit stenen. Beide stenen kunnen elk type mes slijpen, maar de 1000-korrel steen wordt het meest aanbevolen voor de meeste messen. Slijpstenen zijn een goede investering voor elke keuken, en ze zullen uw kookervaring aangenamer maken. Henckels watersteenmessen zijn perfect voor een verscheidenheid aan taken.