War-Hammer-Fantasy
Image default
Bedrijven

Een mooi dak van riet

Een mooi dak van riet is tegenwoordig een heus statussymbool geworden. Hoe anders was dat vroeger, toen een dak van riet eigenlijk meer een optie was voor armoedzaaiers? Tegenwoordig is een mooi rietwerk.nl op je huis juist een bewijs van luxe en uitstraling en zal niemand meer zeggen dat het een optie voor de armeren is, zeker niet omdat rietdekken uiteindelijk toch vrij prijzig is.

Een groot verschil zit in hoe er wordt gedekt met riet tegenwoordig. Waar het vroeger letterlijk alleen maar riet was, zo heb je tegenwoordig eigenlijk veel vaker combinaties met andere materialen. Een zeer bekende constructie is die van dakpannen en riet. De dakpannen liggen onder het riet en zijn daarmee ook niet zichtbaar onder het riet. Ze zorgen echter wel voor een stuk stevigheid aan het dak dat eigenlijk onmisbaar is.

Bovendien wordt tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van nep of kunstriet. Dat ziet er wel net zo mooi uit als echt riet, maar heeft een aantal voordelen ten opzichte van echt riet. Echt riet is namelijk zeer gevoelig op groei van zaken zoals mos, schimmel en andere ongewenste biologische groei. Dat verzwakt de constructie van het dak en zorgt er ook voor dat het dak daadwerkelijk minder lang mee gaat.

Wanneer een rieten dak goed onderhouden wordt, kun je best lang plezier hebben van je dak. Wanneer je het vaak genoeg laat nakijken en eventueel repareren, hoef je wat betreft het gehele dak pas na een jaar of 20 na te denken over vervangen. Dat is ook ongeveer de gemiddelde levensduur van daken van andere materialen, zoals dakpannen en beton. Ook wordt riet tegenwoordig vaak geïmpregneerd, waardoor het riet ook nog eens brandwerend is en dus ook daarin geen problemen geeft. Er zijn dus veel opties mogelijk wanneer je overweegt een rieten dak te laten aanleggen.

Voor meer info : klikt u hier